Product


HONDA CBR1000RR-R FIREBLADE SP (NOVO 2022)

27.490,00 

Potrebujete pomoč pri nakupu?

Pokličite ali pišite nam:

  • +386 5 66 323 66
  • +386 30 377 334
  • info@axle.si

Prenovljena 22YM CBR1000RR-R Fireblade SP

Za sezono 2022 ima dodelan agregat za boljše pospeševanje pri srednjih vrtljajih, krajše prestavno razmerje in izboljšan sistem za prestavljanje brez uporabe sklopke quick shifter (up/down). Po priporočilih HRC dirkačev je izboljšan sistem Honda Selectable Torque Control (HSTC) za več oprijema. Okvir, zadnja vilica, aerodinamika in voznikov položaj so povzeti po dirkalniku MotoGP RC213V.

Honda CBR1000RR-R SP Fireblade je narejena za hitro vožnjo po dirkališču. Tako okvir kot položaj voznika sta namenjena izjemno dinamični vožnji, obenem pa novi Fireblade SP ponuja neverjetno učinkovitost in popoln nadzor. Pri razvoju agregata in šasije so se opirali na dirkalnik s cestno homologacijo RC213V-S, pri aerodinamiki pa se je Honda potrudila kar najbolj približati samemu RC213V MotoGP dirkalniku. Nova Frieblade je geometrijsko pomanjšana, kar omogoča še natančnejši nadzor pri vožnji pri visoki hitrosti ter poveča stabilnost pri pospeševanju in zaviranju.

Verzija CBR1000RR-R SP:
Za razliko od osnovne verzije uporablja CBR1000RR-R SP drugo generacijo vzmetenja Öhlins Smart Electronic Control (S-EC) in vmesnika OBTi (Öhlins Object Based Tuning interface), ki zdaj omogočata še natančnejše nastavljanje in prilagajanje vzmetenja spredaj in zadaj.
Prednje vilice so zamenjali z novejšimi 43 mm Ohlinsovimi NPX. Ohlins NPX uporablja vilico pod tlakom, kar omogoča boljše blaženje in absorbcijo udarcev pri hitrostih na dirkališču. Izboljšan je tudi občutek oprijema prednje pnevmatike. Zadnji amortizer je Ohlins TTX36 Smart EC. Daljša zadnja nihajna vilica je bistveno pripomogla k boljši geometriji motocikla.
Obnovljeni vmesnik OBTi (Öhlins Object Based Tuning interface) zdaj ponuja izpopolnjeno nastavljanje vzmetenja spredaj in zadaj. Oboje je zdaj mogoče nastavljati neodvisno od privzetih nastavitev. Nastavitve so možne v treh načinih, ki se jih lahko shrani, kar vozniku omogoča več konfiguracij za vožnjo po dirkališču. Te se da izbirati kar med vožnjo.
Prednji zavorni diski so premera 330 mm, upravljajo jih 4-batne zavorne čeljusti Brembo Stylema. Zavorne čeljusti na zadnjem kolesu so tudi znamke Brembo. CornerABS sistem je prilagojen posebej za vožnjo po dirkališču. CBR1000RR-R SP je že serijsko opremljen s 3-stopenjskim originalnim sistemom za prestavljanje navzgor in navzdol brez uporabe sklopke Quickshifter & Downshift Assist.

Novi 4-valjni agregat omogoča učinkovitost pri notranjem izgorevanju kot pri motorju RC213V-S, skupaj z njegovo tehnologijo nizkega trenja. Vrtina in hod bata sta enaka kot pri dirkalniku RC213V. Agregat nove CBR1000RR-R Fireblade je opremljen z ojnicami iz titana in bati iz kovanega aluminija. Neposredni dovod zraka s spodnje strani prednje maske v kombinaciji z novim izpušnim sistemom 4-2-1 z izpušnim loncem Akrapovič omogoča neverjetnih 160 kW ( 217 KM ) pri 14,500 vrtljajih in 113 Nm navora. Sistem “Plin preko žice” –Throttle by Wire omogoča vozniku še hitrejši odziv na dodajanje plina pri speljevanju iz ovinka.
Trije programi vožnje Riding Mode omogočajo vozniku, da nastavi posamične parametre, kot so:
– Moč motorja (P-power), ki se lahko nastavlja v petih stopnjah, stopnja 1 je najvišja moč motorja
– Moč zaviranja motorja (EB-engine braking), ki se nastavlja v treh stopnjah – 1 je najvišja moč zaviranja
– sistem za nadzor dviga prednjega kolesa (W-wheelie control), ki se nastavlja v treh stopnjah, stopnja 1 je najšibkejša. Sistem se lahko tudi izključi.

Novi ‘diamantni’ okvir je izdelan iz 2 mm aluminija in omogoča veliko natančnejše prilagajanje, saj se z njim optimizira togost okvirja. Agregat je v okvir vpet na 6 mestih, kar bistveno izboljša upravljanje z motociklom. Medosna razdalja zdaj meri 1,455 mm za več stabilnosti, prav tako pa so optimizirali težišče za več okretnosti. Za 30,5 mm je po vzoru RC213V-S podaljšana tudi zadnja nihajna vilica, ki je ohranila težo svoje krajše predhodnice. Zadnja pnevmatika je zdaj širša, dimenzije 200/55 ZR17.

Cornering ABS omogoča učinkovito in varno zaviranje tudi v sam ovinek. Preprečuje možnost blokiranja koles celo pri paničnih manevrih zaviranja. Sistem Rear Lift Control (RLC) dopušča ekstremno močna zaviranja brez dviga zadnjega kolesa. Sistema se nastavljata v dveh programih vožnje – Sport, ki je namenjen cestni vožnji in Track, ki omogoča večjo varnost in natančnost pri zaviranju ob visoki hitrosti na dirkališču.

Novi model zdaj vsebuje novo 6-osno IMU enoto (Inertial Measuremnet Unit), ki nadomešča prejšnjo 5-osno IMU enoto. Ta nova enota lahko zdaj še natančnejše zbira podatke, potrebne za ustrezen nadzor motocikla med vožnjo. Zato sta dodelana sta tudi sistema Engine Brake in sistem za nadzor dviga prednjega kolesa Wheelie control. Dodatno se ponaša z izboljšanim 9-stopenjskim sistemom proti zdrsu zadnjega kolesa (HSTC), ki ga je možno tudi izklopiti. Popolnoma nov je program za hitre starte “START MODE”, s katerim lahko voznik nastavi omejitev na 6.000, 7.000, 8.000 ali 9.000 vrtljajev. Sistem omogoča speljevanje pri popolnoma odprtem plinu, kar vozniku omogoča, da se lahko popolnoma posveti spuščanju sklopke, start pa je s tem bistveno bolj varen. Od nekdaj je na Fireblade zelo cenjen elektronsko nastavljiv progresivni blažilnik krmila (HESD), ki se ga lahko po novem nastavlja v treh stopnjah. Fireblade SP ima serijski 3-stopenjski originalni sistem za prestavljanje navzgor in navzdol brez uporabe sklopke – Quickshifter & Downshift Assist.

Za boljši nadzor nad vožnjo je nova CBR1000RR Fireblade opremljena z večjim 5-palčnim barvnim TFT zaslonom, ki se ponaša tudi z izboljšano resolucijo. Indikator za prestavljanje navzgor je vodoravna linija iz 5 belih LED diod, ki svetijo in utripajo, ko vrtljaji presežejo nastavljene vrednosti. Izpis na zaslonu vključuje merilnik hitrosti, vrtljajev, izbrano prestavo, temperaturo hladilne tekočine, prevoženo pot in dva števca dnevno prevoženih kilometrov. Potovalni računalnik desno spodaj prikazuje trenutno in povprečno porabo goriva, porabo goriva na poti, povprečno hitrost, trajanje poti, preostanek rezerve goriva in doseg z rezervo goriva. Na zgornjem delu si lahko izberete prikaz izbranih vrtljajev za indikator prestavljanja navzgor, nagib, napetost akumulatorja, koledar ali ročno nastavljen tekst.
Dodatno je nova CBR1000RR-R Fireblade za voznikovo udobje dobila tudi pametni brezkontaktni ključ Honda Smart Key, ki ga ni več potrebno vstavljati v ključavnico.

Na voljo v rdeče/modri in črni barvi.

Cena
CBR1000RR-R FIREBLADE SP ( NOVO 2022 ) 27.490,00 €

 

Opis

Tehnične specifikacije

Motor
Prostornina: 1.000 cm3
Največja moč: 160 kW ( 217 KM ) / 14.000/min
Največji navor: 113 Nm / 12.500/min
Zagon: električni
Motor: tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 4-valjni, 16-ventilski, vrstni
Gorivo
Vbrizg goriva: elektronski vbrizg PGM-DSFI
Posoda za gorivo: 16,1 l
Dimenzije
Mere /D × Š × V): 2100 x 745 x 1140 mm
Medosje: 1455 mm
Višina sedeža: 830 mm
Masa: 201 kg (pripravljen za vožnjo)
Ostalo
Pnevmatika spredaj: 120/70-ZR17
Pnevmatika zadaj: 200/55-ZR17
Zavore: Brembo, 2K/K, Cornering ABS, Rear lift control