Product


HONDA CB1000R 2023

14.690,00 

Potrebujete pomoč pri nakupu?

Pokličite ali pišite nam:

  • +386 5 66 323 66
  • +386 30 377 334
  • info@axle.si

Paradni konj družine Neo Sports Café motociklov je še dodatno razvit in zato še bolj unikaten. Njegove minimalistične linije so bolj agresivne. Posodobljen LED žaromet in intrigantno oblikovana platišča samo potrjujejo oblikovalsko odličnost. Oblikovne spremembe še utrdijo njegov status premijskega motocikla. CB1000R izstopa iz množice s svojim oblikovanjem. Ne gre le za zmogljiv slečen motocikel. Poleg vrhunskih zmogljivosti superšportnika ponuja s svojim retro minimalističnim oblikovanjem čisto estetsko zadovoljstvo. Hondini inženirji so mu dodali močno karizmo in osebnost, ki jo najbolje opisuje ‘Neo Sports Café’.

Nov Euro5 agregat ima nove nastavitve elektronskega vbrizga PGM-FI za boljšo odzivnost in še bolj linearno podajanje moči. Prenovljeni 4-valjnik si deli zgradbo s Fireblade in zmore 107 kW in 104Nm. Navor je zrasel v srednjem območju, kjer je najbolj potreben za dinamično cestno vožnjo. V prvih 3 prestavah pospešuje celo bolje od dirkaške CBR1000RA. Bati so kovani kot pri superšportni Fireblade SP. Zdrsljiva sklopka pomaga pri grobih prestavljanjih navzdol, saj ohranja motocikel miren.

Preko novega 5 barvnega TFT zaslona in sistema za glasovno upravljanje (Honda Smartphone Voice Control) lahko upravljate svoj pametni telefon (klice, e-pošto, glasbo in navigacijo). Poleg glasovnega upravljanja je omogočeno tudi upravljanje preko stikal na levem krmilu. Novi zaslon omogoča 4 različne prikaze informacij. Pod sedežem je po novem USB vtičnica za polnjenje naprav. Samo-izklopljivi smerniki imajo vgrajeno tudi funkcijo zaviranja v sili in tako pri močnem zaviranju z utripanjem zadaj opozorijo ostale na nevarnost.

Po zaslugi odzivnega okvirja, vrhunskega nastavljivega Showa vzmetenje in radialno vpete prednje zavore z ABS-om je CB1000R na tehnično zahtevni cesti povsem sposobna parirati super športnim modelom.
Ob tem pa lastnika navdaja s ponosom, saj vozi motocikel, ki združuje estetiko, čustva, zmogljivosti in najnovejšo tehnologijo. Prednje USD vzmetenje Showa Separate Function FR Fork Big Piston (SFF-BP) in amortizer Showa odlično opravljajo svojo nalogo. Moč se prenaša na cesto preko zajetne zadnje pnevmatike širine 190mm. Enoročna zadnja nihajka je paša za oči.

Sistem Throttle By Wire (TBW) omogoča 3 prednastavljene načine vožnje Riding Modes in osebno nastavljiv USER – z nastavitvijo moči (P), motornega zaviranja (EB) in sistema za nadzor zdrsa zadnjega kolesa Honda Selectable Torque Control (HSTC). Nastavlja se z gumbi na levem krmilu. HSTC je popolnoma izklopljiv.
RAIN mode – manjša moč, srednje motorno zaviranje in občutljiv sistem HSTC. Moč je omejena predvsem v prvih treh prestavah.
STANDARD mode – srednja moč, srednje motorno zaviranje in srednje občutljiv HSTC. Moč je omejena predvsem v prvih dveh prestavah. Pri delnih odpiranjih plina je navor nekoliko omejen. Dovoljuje manjše zdrse zadnjega kolesa in dvige prednjega kolesa.
SPORT mode – visoka moč, manjše motorno zaviranje, manj občutljiv HSTC. Ponuja polno moč in navor.
USER mode – za osebne nastavitve parametrov moči, motornega zaviranja in HSTC.

Originalna dodatna oprema po želji – vizir, pokrov zadnjega sedeža, Quickshifter sistem za prestavljanje brez uporabe sklopke (gor/dol),…

Posebna verzija Black Edition je naprodaj za 14.990 EUR. Na njej prevladuje posebna črna Deep Graphite Black barva. Dodatno je Black Edition serijsko opremljena z vizirjem, pokrovom zadnjega sedeža in sistemom za prestavljanje brez uporabe sklopke (Quickshifter up/down).

Opombe : Nekatere slike lahko prikazujejo plačljivo originalno dodatno opremo.

Opis

Motor
Prostornina: 998 cm3
Največja moč: 107kW (145 KM ) / 10,500/min
Največji navor: 104Nm / 8,250/min
Zagon: električni
Motor: tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 4-valjni, 16-ventilski, vrstni
Moč motorja: 107kW (145 KM ) / 10,500/min
Zaganjač: električni
Prostornina rezervoarja: 17,2 l
Izpusti CO2: 140 g/km
Gorivo
Vbrizg goriva: elektronski vbrizg PGM-FI
Posoda za gorivo: 16,2 l
Dimenzije
Mere /D × Š × V): 2120 x 789 x 1095 mm
Medosje: 1455 mm
Višina sedeža: 830 mm
Masa: 212 kg (pripravljen za vožnjo)
Ostalo
Pnevmatika spredaj: 120/70-ZR17
Pnevmatika zadaj: 190/55-ZR17
Zavore: 2K/K, ABS